Läckra skaldjur och läskande fruktdrinkar

Det allra bästa med den vietnamesiska maten är dess lätta och fräscha rätter. Familjens stora favorit har blivit springrolls med olika fyllningar (räkor, vegetariskt, krabba, biff) som har blivit standard till lunch. Jag tycker dem är väldigt goda men har svårt med varm mat mitt på dagen när det är så varmt så jag brukar hälla i mig flera slushiga fruktdrinkar. Absoluta favoriterna är vattenmelon, mango och pomelo :) vitaminboosten är maxad och man märker att naglar och hår växer så det knakar.
En annan favorit är alla underbara skaldjur. Jag har ätit någon form av skaldjur varje kväll men ska ärligt säga att jag nästan, bara nästan, börjar tröttna lite. Till skaldjuren får man en väldigt god salt och peppar blandning som man ska pressa lime över och sedan smaksätta skaldjuren/fisken med det. Det ska jag testa hemma för är väldigt mumsigt! Blir alldeles hungrig när jag sitter och skriver om all god mat, tur att vi snart ska ut och äta!

Surfers paradise

Nu är vi i moine som ligger precis vid havet och är känt för sin surfing. Jag är uppe med tuppen idag för klockan åtta är det kurs i vågsurfing som gäller. Har hört att det ska vara ganska svårt och här är stora vågor på havet så lät väl trilla i hela tiden och halvt slå ihjäl mig :P men kul ska det bli!! Har precis satt i mig frulle: exotisk frukt, musli och en rostad macka! Saknar verkligen min egna frukost, är inte jätte glad för ris och nudlar till frukost så förmig blir det mest frukt! Dags att kila, ha en fin dag!

Vietnameser

Vi har märkt att vietnameser är väldigt trevliga och snälla men ett mycket speciellt folkslag. Har kommer en top tio lista på hur Vietnameser är!
1. De älskar karaoke, sjunger det i tid och otid, i varje liten mataffär sitter en liten gubbe och sjunger.
2. De dricker fruktansvärt SÖTT kaffe och så toppar dem det med kondenserad mjölk.
3. Dem vet inte vad isolering är, så fort någon går i korridoren eller framför allt sjunger karaoke på gatan känns det som dem är i ens hotelrum.
4. Dem har tut-mani när dem kör bil, tutar precis hela tiden.
5. Dem äter: råttor, ormar, alla inälvor man kan tänka sig... Blä!
6. Måste höra dåligt för ljudvolymen på deras tv är så att hela familjen Svensson får plugga in hörproppar och då är pappa nästan redan döv.
7. Äter ris alltid, frukost, mellanmål, huvudmål, ja så ofta dem bara kan vilket gör att dem luktar ris också.
8. Kissar och spyr på öppen gata har inte funderat på att gå undan eller dölja det lite.
9. Är extremt dåliga på engelska, om man försöker beställa en kaffe tittar dem på en som om man är ett ufo.
10. Allt detta tillsammans gör dem ändå till ett folk man gillar, de är väldigt hjälpsamma, lagar fantastiskt god mat och bjuder på en del otippade saker emellanåt som ni läst ovan!
Nu åker vi ifrån Saigon och mot sol/bad och surfing, woop woop!